Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

Hypnotherapie

De sessies kunnen ook online gebeuren via WHATS APP, MESSENGER of ZOOM.

Wat is hypnotherapie?

Door middel van een hypnotische trance kan er gemakkelijk contact worden gemaakt met het onderbewustzijn en kan je zo de meeste klachten snel en gemakkelijk verhelpen of alleszins zeer sterk verminderen.

Voor welke klachten kan je hypnotherapie gebruiken? 

Hypnotherapie werkt omdat je er in gelooft, de hypnotherapeute (Melanie) vertrouwt en een probleem op een onderbewust niveau kan en/of wil aanpakken.

We zijn ons niet altijd bewust van de invloed van ons onderbewustzijn op onze dagelijkse handelingen waardoor het vaak moeilijk is om iets eraan te wijzigen op pure wilskracht.

Het mooiste van het werken met hypnotherapie is dat de oplossing van het probleem altijd door de cliënt zelf wordt gevonden. Melanie geeft een leidraad, waarbinnen de cliënt zijn eigen weg kan vinden.


Wat is hypnose ?

Dagelijks ga je meermaals in een staat van hypnose zonder dat je u daar echt van bewust bent. Hypnose is niet meer dan een moment van aandachtige concentratie.

Heb je ooit al eens ervaren dat je een film aan het kijken bent en zo in het verhaal verdiept bent dat je niets meer hoort op de achtergrond en dat je bepaalde gevoelens ervaart zoals droefheid, spanning enz volgens het type film die je kijkt?

Ja? Proficiat! Dan heb je al hypnose ervaren.

Je was wakker, alert, kon nadenken en spreken, maar je was zo geconcentreerd in het filmverhaal dat je u een denkbeeldige gebeurtenis toch waar kon maken en zo gevoelens ervaren.

Wel, dit is gelijkaardig met wat hypnose is.


Kan een hypnotherapeut mij dingen laten doen die ik niet wil?

Nee, dat is onmogelijk. Een hypnotherapeut kan je alleen ‘dingen laten doen’ die je in het dagelijks leven ook zou doen. Zou je moreel iets verwerpen of normaal gesproken iets beslist nooit doen, dan doe je dat in hypnose ook niet.

Belangrijk om te weten is dat de cliënt op ieder moment de controle houdt!


Kan ik gehypnotiseerd worden zonder dat ik het weet?

Bijna iedereen kan onder hypnose gebracht worden. Voorwaarde is dat men in staat is de therapeut te vertrouwen en er geen extreme angst is voor hypnose.

Het is namelijk niet mogelijk iemand tegen zijn wil in te hypnotiseren. Sommige mensen zijn heel makkelijk te hypnotiseren en bij anderen verloopt dat moeilijker. De mate waarin iemand hypnotiseerbaar is, is evenredig met de angst die ze hebben. Angst voor hypnose, angst voor wat ze zullen ontdekken of onthullen.

De moeilijkere hypnotiseerbare personen zijn vaak die mensen die problemen hebben met iemand anders te vertrouwen. Daar het vertrouwen in de hypnotherapeut van cruciaal belang is, zal bij gebrek aan vertrouwen de kans op een goede hypnose sterk afnemen.


Kan je garanderen dat ik van mijn probleem volledig verlost ben met hypnose?

Jammer genoeg biedt geen enkele therapie garanties. Niet iedereen reageert op dezelfde manier op therapie, net zomin als op medicijnen. Geen enkele therapeut is dus in de mogelijkheid om het eindresultaat te garanderen: geen enkele arts, psychiater, psycholoog, psychotherapeut of hypnotherapeut kan een garantie geven.

Voorspiegelen dat resultaten gegarandeerd zijn, zou dus niet alleen onjuist zijn, maar ook onethisch zijn. 


Ik kan u enkel garanderen dat ik steeds mijn uiterste best doe om u zo goed mogelijk te helpen met de beste technieken die er bestaan. Daarom dat ik steeds bijkomende opleidingen.

Vele getuigenissen bewijzen dat hypnose helpt en werkt.


Wat ervaar je tijdens een hypnose sessie?

Hypnose wordt door iedereen anders ervaren.

Hypnose voelt meestal als een veilige, rustige, ontspannen toestand waarin men gerust enige tijd kan verblijven omdat het zo aangenaam voelt. Hypnose is niet per se ontspanning.

Je bent zeker niet in slaap en ervaar en hoort alles wat er gezegd wordt en bent zelfs in staat om te praten. Je weet nadien perfect wat er gezegd geweest is.


Hoe verloopt een hypnose sessie?

Bij een eerste afspraak geef ik u wat uitleg over wat hypnotherapie is, wat het ook vooral niet is en beantwoord ik al uw vragen, gevolgd door overlopen van het intakeformulier.

Hierbij bekijken we samen wat uw klachten zijn en hoe ik u verder kan helpen en wat u van hypnose verwacht.

Nadien gebeurt de sessie als volgt:

  • Inductie: hier wordt een staat van hypnose opgewekt.
  • Verdieping: de hypnose wordt verdiept naar gelang het niveau die nodig is voor het verwerken van bepaalde klachten
  • Suggesties: wanneer er een werkbare diepte van trance is bereikt, worden er suggesties gegeven die samen opgesteld zijn en kunnen de klachten aangepakt worden.
  • Post-hypnotische suggesties: suggesties die ook na de sessie van toepassing zijn
  • Exductie: Je wordt uit hypnose gehaald waarna je je nadien verfrist, helder en alert voelt en alle activiteiten kan uitvoeren die je verder gepland had.

Hoeveel bedraagt een sessie?

Hypnosetherapie is een investering in uw gezondheid en geeft u opnieuw de controle die u verloren had.

Een individuele sessie bedraagt 150 euro.


Waar kan je ons vinden?

Woon je in de nabije omgeving van Oostende, Jabbeke, Gistel, Bredene, Middelkerke, Westende, Oostkamp, Roeselare, Knokke, Beernem, Blankenberge, Zuienkerke, Damme, Brugge, De Panne, Adinkerke, Koksijde, Oostduinkerke, Nieuwpoort, Veurne, Alveringem, Poperinge, Diksmuide, Staden, Dunkerque, Bray-Dunes, Ghyvelde ... kan je terecht in de praktijk te Adinkerke, Alberic Florizoonelaan 7.


Woon je verder, dan is het steeds mogelijk om de sessies online te laten gebeuren, deze zijn even doeltreffend dan in de praktijk.


De sessies kunnen in het Nederlands, Frans of Engels gebeuren.


Indien je meer informatie wenst of een afspraak wenst te maken mag je altijd contact opnemen +32493/02.04.83.

* resultaten kunnen per persoon verschillen

0